Заштитник на пламен

Краток опис:


Детали за производот

Ознаки на производи

Материјалот отпорен на пламен е еден вид заштитен материјал, кој може да спречи согорување и не е лесен за горење.Заштитувачот на пламен е обложен на површината на различни материјали како што е заштитен ѕид, може да обезбеди дека нема да изгори кога ќе се запали и нема да го влоши и прошири опсегот на горење

Со зголемувањето на свеста за заштита на животната средина, безбедноста и здравјето, земјите ширум светот почнаа да се фокусираат на истражување, развој и примена на еколошки прифатливи средства за заштита од пламен, и постигнаа одредени резултати.

Име на производ CAS БР. Апликација
Кресил дифенил фосфат 26444-49-5 Главно се користи за пластификатор отпорен на пламен како пластика, смола и гума, широко за сите видови меки PVC материјали, особено проѕирни флексибилни ПВЦ производи, како што се: ПВЦ терминални изолациски ракави, ПВЦ рударствовоздушна цевка, ПВЦ црево отпорно на пламен, ПВЦ кабел, ПВЦ електрична изолациона лента, ПВЦ транспортна лента, итн;СТПпена;СТП облога;Масло за подмачкување ;TPU;EP ;PF ;Бакар обложен;NBR, CR, скрининг на прозорец против пламен

итн.

ДОПО 35948-25-5 Не-халогени реактивни пламен retardants за епоксидни смоли, кои може да се користат во PCB и полупроводничка инкапсулација, Средство против пожолтување на процесот на соединение за ABS, PS, PP, епоксидна смола и други. Средно средство за забавување на пламен и други хемикалии.
DOPO-HQ 99208-50-1 Plamtar-DOPO-HQ е нов отпорник на пламен без фосфат халоген, за висококвалитетна епоксидна смола како што е ПХБ, за замена на TBBA или лепило за полупроводници, ПХБ, LED и така натаму.Средно средство за синтеза на реактивен пламен отпор.
DOPO-ITA (DOPO-DDP) 63562-33-4 DDP е нов тип на заштитник на пламен.Може да се користи како комбинација за кополимеризација.Модифицираниот полиестер има отпорност на хидролиза.Може да го забрза феноменот на капки за време на согорувањето, да произведе ефекти на отпорност на пламен и има одлични својства на отпорност на пламен.Граничниот индекс на кислород е Т30-32, а токсичноста е мала.Мала иритација на кожата, може да се користи за автомобили, бродови, супериорна внатрешна декорација на хотели.
2-Карбоксиетил(фенил)фосфиница киселина  14657-64-8 Како еден вид еколошки огноотпорен, може да се користи трајна модификација на полиестер за забавување на пламенот, а пределивоста на полиестерот за забавување на пламенот е слична на PET, така што може да се користи во сите видови системи за центрифугирање, со карактеристики како одлична термичка стабилност, без распаѓање при предење и без мирис.
Хексафеноксициклотрифосфазен 1184-10-7 Овој производ е додаден отпорен на пламен без халоген, главно се користи во компјутер, смола PC/ABS и PPO, најлон и други производи.

  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја