• Стабилизатори за хидролиза - клучот за продолжување на рокот на траење на производот

  Со континуираниот развој на современата индустрија и технологија, примената на хемикалиите во секојдневното производство и живот станува сè пообемна.Во овој процес, незаменлива улога е стабилизатор на хидролиза.Неодамна важноста на стабилизаторите за хидролиза и нивната примена...
  Прочитај повеќе
 • Што е бис фенил карбодиимид?

  Дифенилкарбодиимид, хемиска формула 2162-74-5, е соединение кое привлече големо внимание во областа на органската хемија.Целта на овој напис е да обезбеди преглед на дифенилкарбодиимид, неговите својства, употреба и значење во различни апликации.Дифенилкарбоди...
  Прочитај повеќе
 • Фосфитен антиоксиданс со високи перформанси за полимерна обработка

  Антиоксиданс 626 е органо-фосфитен антиоксиданс со високи перформанси дизајниран за употреба во тешки производствени процеси за производство на хомополимери и кополимери на етилен и пропилен, како и за производство на еластомери и инженерски соединенија, особено каде одличната стабилност на бојата е ...
  Прочитај повеќе
 • Кои се флуоресцентните средства за белење во пластиката?

  Пластиката е широко користена во различни индустрии поради нејзината разновидност и ниска цена.Сепак, заеднички проблем со пластиката е тоа што тие имаат тенденција да пожолтуваат или обезбојуваат со текот на времето поради изложеност на светлина и топлина.За да го решат овој проблем, производителите често додаваат адитиви наречени оптички осветлувачи на ...
  Прочитај повеќе
 • Што се оптички осветлувачи?

  Оптичките осветлувачи, исто така познати како оптички осветлувачи (OBA), се соединенија што се користат за подобрување на изгледот на материјалите со зголемување на нивната белина и осветленост.Тие најчесто се користат во различни индустрии, вклучувајќи текстил, хартија, детергенти и пластика.Во оваа статија, ќе објасниме ...
  Прочитај повеќе
 • Која е разликата помеѓу агенсите за јадрење и агенсите за разјаснување?

  Во пластиката, адитивите играат витална улога во подобрувањето и менувањето на својствата на материјалите.Средствата за јадрење и разјаснувачите се два такви адитиви кои имаат различни намени за постигнување специфични резултати.Иако и двајцата помагаат да се подобрат перформансите на пластичните производи, критично е...
  Прочитај повеќе
 • Која е разликата помеѓу УВ апсорберите и стабилизаторите на светлината?

  При заштита на материјалите и производите од штетното влијание на сончевата светлина, постојат два најчесто користени адитиви: УВ апсорбери и стабилизатори на светлина.Иако звучат слично, двете супстанции се всушност сосема различни во начинот на работа и нивото на заштита што го обезбедуваат.Како што н...
  Прочитај повеќе
 • Чистачи на ацеталдехид

  Поли(етилен терефталат) (ПЕТ) е материјал за пакување кој најчесто се користи во индустријата за храна и пијалаци;затоа, неговата термичка стабилност е проучена од многу истражувачи.Некои од овие студии ставија акцент на создавањето на ацеталдехид (АА).Присуството на АА во рамките на ПЕТ ар...
  Прочитај повеќе
 • Метилирана меламинска смола

  Nanjing Reborn New Material Co., Ltd. е добро познат снабдувач на полимерни адитиви во Кина.Со зголемената побарувачка за производи базирани на полимер, Nanjing Reborn е посветен на обезбедување на висококвалитетно средство за вкрстено поврзување Метилирана меламинска смола.Меламин-формалдехидната смола е еден вид во т...
  Прочитај повеќе
 • Важноста на стабилизаторите за хидролиза и средствата против хидролиза во индустриските апликации

  Важноста на стабилизаторите за хидролиза и средствата против хидролиза во индустриските апликации

  Стабилизаторите за хидролиза и средствата за антихидролиза се два критично важни хемиски адитиви во индустриските апликации кои помагаат да се спротивстават на ефектите од хидролизата.Хидролизата е хемиска реакција која се одвива кога водата раскинува хемиска врска, олово...
  Прочитај повеќе
 • Огноотпорен слој

  1.Вовед Огноотпорната обвивка е специјална облога што може да ја намали запаливоста, да го блокира брзото ширење на огнот и да ја подобри ограничената огноотпорност на обложениот материјал.2. Работни принципи 2.1 Не е запалив и може да го одложи горењето или влошувањето на материјалот...
  Прочитај повеќе
 • Полиалдехидна смола A81

  Полиалдехидна смола A81

  Вовед Алдехидната смола, позната и како полиацетална смола, е вид на смола со одлична отпорност на пожолтување, отпорност на временски услови и компатибилност.Неговата боја е бела или малку жолта, а формата е поделена на кружни лушпести ситни честички по гранула...
  Прочитај повеќе
12Следно >>> Страница 1/2