Ka manaʻolana no ka hoʻohana ʻana i ka o-phenylphenol

ʻO ka O-phenylphenol (OPP) he ʻano hou koʻikoʻi o nā huahana kemika maikaʻi a me nā mea waena kūlohelohe.Hoʻohana nui ʻia ia ma nā kahua o ka sterilization, anti-corrosion, paʻi ʻana a me nā mea hoʻonaninani, surfactants, stabilizers a me nā mea pale ahi o nā plastics hou, resins a me nā mea polymer.

Ka hoʻohana ʻana o 1 i ka ʻoihana uhi

Hoʻohana nui ʻia ʻo O-phenylphenol e hoʻomākaukau i ka resin formaldehyde o-phenylphenol, a e hoʻomākaukau i ka varnish me ka wai maikaʻi a me ke kūpaʻa alkali.He kūpaʻa ikaika kēia varnish a me ka pale ʻana i ka wā, ʻoi aku ka maikaʻi no ka wai a me ke anuanu a me nā moku moana.

Hoʻohana o 2 i ka ʻoihana meaʻai

He mea mālama maikaʻi ʻo Opp, hiki ke hoʻohana ʻia no ka pale ʻana i nā huaʻai a me nā mea kanu, hiki ke hoʻohana ʻia e mālama i ka lemon, pineapple, melon, pear, peach, tomato, kukama, hiki ke hōʻemi i ka pala i ka liʻiliʻi.Ua ʻae ʻia ʻo United Kingdom, ʻAmelika Hui Pū ʻIa a me Kanada e hoʻohana i nā ʻano hua like ʻole, me nā ʻāpala, pears, pineapples, etc.

Hoʻohana o 3 i ka mahiʻai

He chlorinated derivative o ka o-phenylphenol, 2-chloro-4-phenylphenol, i hoʻohana ʻia ma ke ʻano he herbicide a me ka disinfectant, a ma ke ʻano he fungicide no ka mālama ʻana i nā maʻi lāʻau hua.Ua hoʻoheheʻe ʻia ka O-phenylphenol a hoʻopaʻa ʻia me ka formaldehyde e hana i ka dispersant no ka pesticide.

ʻO nā ʻano 4 ʻē aʻe o ka noi

ʻO ka hoʻomākaukau ʻana o 2-chloro-4-phenylphenol mai OPP hiki ke hoʻohana ʻia e like me ka herbicide a me ka disinfectant, hiki ke hoʻohana ʻia ka OPP e hana i ka emulsifier non-ionic a me nā dyes synthetic, o-phenylphenol a me kāna paʻakai paʻakai wai hiki ke hoʻohana ʻia e like me ke kala. mea lawe no ka fiber polyester, triacetic acid fiber, etc.

Hoʻohui ʻia o ka phosphorus hou i loaʻa ka DOPO waena

(1) Synthesis o ka polyester pale ahi
Ua hoʻohana ʻia ʻo Dop0 ma ke ʻano he mea maka e hana ai me ka ʻakika itaconic e hana i kahi waena, odop-bda, hiki ke hoʻololi i ka ethylene glycol no ka loaʻa ʻana o ka phosphorus hou i loko o ka polyester pale ahi.
(2) Synthesis o ke ahi retardant epoxy resin
Hoʻohana nui ʻia ka epoxy resin i nā adhesives, nā mea uila, aerospace, coatings a me nā mea hoʻohui kiʻekiʻe ma muli o kāna adhesion maikaʻi loa a me nā waiwai insulation uila.I ka makahiki 2004, ʻoi aku ka nui o ka hoʻohana ʻana i ka epoxy resin i ka honua ma mua o 200000 tons / makahiki.
(3) Hoʻomaikaʻi i ka solubility organik o nā polymers
(4) Ma ke ʻano he waena i ka synthesis o antioxidant
(5) Nā mea hoʻokūpaʻa no nā mea polymer synthetic
(6) Mākua luminescent synthetic


Ka manawa kau: Nov-16-2020